House extension.  Uppingham.

House Extension


Uppingham


Client:


Mr & Mrs R. Speirs

Description:


Initially the clients were seeking to extend a 2 bed home within a 400 year old barn structure near the centre of Uppingham. They were looking to expand the existing structure with a modern extension to accommodate 2 additional bedrooms and kitchen/dining area.

Planning constraints led to a rethink of the building as it was then confirmed that it was in a conservation area. The final design was to make the extension in keeping with the existing building and surrounding areas.

A new entrance and sun room structure were also added to the design to gain more space lost by reducing the two storey element.

House extension, Uppingham. Completed.
House extension, Uppingham. Initial scheme.
House extension, Uppingham. Revised scheme.
House extension, Uppingham. Before.
House extension, Uppingham. Completed.
Images of porthole window on entrance doors and close up view of sun room
View of completed building from garden
design by Ben Stephens:  site by gecko 55